In 1964 startte de heer B. Veneboer In Hoogeveen zijn bedrijf. Naast kampeerartikelen en kampeeronderdelen was het bedrijf in de beginfase sterk in de verkoop van leger en dumpartikelen. De eerste zaak van Veneboer was gevestigd aan de Schutstraat waar tegenwoordig Vobis is gevestigd. Later verhuisde Veneboer naar de Alteveerstraat (nu Nettorama) met gedeeltelijke verkoop aan de Hoofdstraat. Nu is Veneboer al weer jaren terug in de Schutstraat met een zaak van ca. 1000 m2 verdeeld over een begane grond en 1e etage. In 1995 heeft Erik Veneboer de zaak van zijn vader over genomen samen met zijn vrouw Renate. Helaas is de heer B. Veneboer in 2001 op 66 jarige leeftijd overleden.

Op de eerste etage is de zeilmakerij gevestigd. Hier heeft onze zeilmaker de heer J. Koster meer dan 50 jaar gewerkt. In juni 2020 is onze zeilmaker met pensioen gegaan. Wij hebben de werkzaamheden met betrekking tot de zeilmakerij voortgezet en zijn dan ook dagelijks bezig met het repareren van tenten, maar ook het vervaardigen van huiven en dekzeilen voor aanhangwagens, marktkramen enz. Ook maken wij raamzeilen waarmee overkappingen kunnen worden afgesloten en winddicht gemaakt kunnen worden. Een prettige oplossing als u het gehele jaar van uw overkapping gebruik wilt maken.
 
Op de begane grond vindt u de kampeerartikelen, tenten, outdoorartikelen en diverse (kracht)sportartikelen. Kampeerartikelen van haringen tot gasstelletjes, luchtbedden, slaapzakken, rugzakken, messen en tools, lichtgewicht stoelen en tafels. Ook de outdoorartikelen vormen een steeds groter deel van het assortiment. Als men op vakantie gaat kan men voor de betere berg- en wandelschoen of rugzak bij Veneboer terecht. Daarnaast vindt men op de begane grond ook nog een groot assortiment slaapmatjes (o.a. self-inflating), broeken, kompassen, dartborden, darts en afstandsmatten, enz.enz.

Een ander belangrijk artikel voor Veneboer is vuurwerk. Sinds 2004 heeft Veneboer maar liefst twee verkooppunten in Hoogeveen! Naast het vertrouwde adres aan de Schutstraat 24 in Hoogeveen is er een nieuwe verkooplocatie op Alteveer 78A in Hoogeveen. De klant heeft o.a. de mogelijkheid om vuurwerk in voren te bestellen en te betalen. Deze bestelling wordt dan voor de klant klaargemaakt, die deze dan op één van de drie verkoopdagen op kan halen op de locatie Alteveer 78A. Ook heeft de klant de mogelijkheid om overig vuurwerk direct te kopen. Op deze locatie is voldoende (gratis) parkeerruimte. De Schutstraat 24 richt zich tijdens de verkoopdagen puur op de verkoop van los vuurwerk en pakketten, zoals dit al jaren gebeurt.